Zemiaky zapečené s tofu, špenátom a zeleninou
Zdravé recepty s tofu sú veľmi jednoduché na prípravu. Na jedlách z tofu si pochutia nich nielen vegetariáni a vegáni, ale aj všetci, ktorí majú radi fit bezmäsité jedlá. Tofu, podobne ako sója, z ktorej sa vyrába, obsahuje vysoké množstvo bielkovín a iných výživných látok, stačí ho správne dochutiť.

Čo budeme potrebovať?
1 porcia
- 200g zemiakov
- 160g mrkvy
- 140g tofu biele
- 5ml olivového oleja
- 30g cibule
- 60g šampiňónov
- 70g baby špenátu
- trochu soli, korenia
Zemiaky olúpeme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Cibuľu nakrájame na drobno. Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Na panvici rozpálime olej a orestujeme na ňom na rezance nakrájané tofu. Dochutíme korením a soľou a dáme bokom.
Potom orestujeme cibuľu s mrkvou do mäkka ( podľa potreby môžeme podliať trochou vody ). Ku koncu pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a špenát. Keď je všetko mäkké máme hotovo. Môžeme ešte dochutiť soľou a korením, či bylinkami.
Uvarené zemiaky roztlačíme a zamiešame do nich udusenú zmes s mrkvou a špenátom. Nakoniec opatrne zapracujeme aj tofu. Celú zmes preložíme do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie a pečieme približne 30 minút na 200 °C.
1 porcia / 478 kcal Bielkoviny: 29g Sacharidy: 48,7g Tuky: 16,3g Vláknina: 14,7g