Svieži cestovinový šalát
Hľadáte recept na zdravý studený šalát plný bielkovín a s nízkym obsahom tuku? Šalát, ktorý chutí skvelo, zasýti no zároveň je ľahko stráviteľný? V takom prípade už nemusíte hľadať ďalej. Tento studený zeleninovo-cestovinový šalát s kurací mäskom je skvelý na obed, večeru alebo na stôl počas osláv či veľkých rodinných stretnutí. Namiesto majonézy je v ňom použitá kyslá smotana a biely jogurt, ktorý dodá šalátu potrebnú krémovú konzistenciu, no zároveň ho zbytočne nezaťaží. Cestoviny môžete zvoliť podľa vašej chuti, napríklad celozrnné, strukovinové, kukuričné či špaldové.
Čo budeme potrebovať?
1 porcia
- 30 g cestoviny celozrnné, bezvaječné (v surovom stave)
- 60 g kuracie prsia bez kostí
- 1/2 paprika červená (60 g)
- 1ks uhorka (170 g)
- 70g smotana kyslá pochúťková
- 5PL grécky jogurt biely ( max. 1,8 % tuku)
- šťava z ½ citróna
- 10g GHEE maslo
- soľ, mleté čierne korenie
- obľúbené bylinky
Cestoviny uvaríme v slanej vode al dente. Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Ochutíme štipkou soli, korením a orestujeme na GHEE masle na panvici domäkka.
Zeleninu očistíme a nakrájame na drobné kocky.
V miske zmiešame jogurt so smotanou a dochutíme nasekanými bylinkami a citrónovou šťavou. Potom do šalátovej misy vložíme uvarené a scedené cestoviny, kuracie mäso, nadrobno nakrájanú zeleninu a nakoniec zalejeme jogurtovou zálievkou.
Dôkladne premiešame a vložíme na cca 1 hodinu odstáť do chladničky, aby
sa jednotlivé chute prepojili.
1 porcia / 385 kcal Bielkoviny: 33,4g Sacharidy: 32,5g Tuky: 12,3g Vláknina: 4,8g