Šalát s avokádom a čiernou šošovicou beluga
Čierna šošovica Beluga. Šošovica obsahuje 3krát viac vápnika než obilniny a 7krát viac železa ako špenát. Zo všetkých strukovín je najbohatšia na bielkoviny a obsahuje najmenej tukov. Má v sebe veľa železa - podporuje tvorbu a cielenú obnovu krvi. Je vhodná i pre diabetikov - znižuje obsah cukru v krvi. Vysoký obsah vitamínu B povzbudzuje látkovú premenu. Rýchla príprava bez namáčania. Vhodná do polievok, šalátov i ako príloha. V nasledujúcom recepte ako výživná večera vhodná aj pre vegetariánov a vegánov.
Čo budeme potrebovať?
1 porcia
- 109g čiernej šošovice Beluga
- 250g uhorka
- 46g avokádo
- 1/2ČL olivový olej
- 1PL čerstvej limetkovej šťavy
- bobkový list
- pár lístkov mäty
Šošovicu uvaríme spolu s bobkovým listom do mäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Uhorku nastrúhame na tenké plátky. Avokádo ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Do misky vložíme šošovicu, uhorku, avokádo, pokvapkáme olejom a limetkovou šťavou, ozdobíme čerstvou mätou a môžeme servírovať.
1 porcia 511 kcal Bielkoviny: 28g Sacharidy: 52,8g Tuky: 16,5g Vláknina: 9g