Šalát s avokádom a čiernou šošovicou beluga

20.06.2024

Čierna šošovica Beluga. Šošovica obsahuje 3krát viac vápnika než obilniny a 7krát viac železa ako špenát. Zo všetkých strukovín je najbohatšia na bielkoviny a obsahuje najmenej tukov. Má v sebe veľa železa - podporuje tvorbu a cielenú obnovu krvi. Je vhodná i pre diabetikov - znižuje obsah cukru v krvi. Vysoký obsah vitamínu B povzbudzuje látkovú premenu. Rýchla príprava bez namáčania. Vhodná do polievok, šalátov i ako príloha. V nasledujúcom recepte ako výživná večera vhodná aj pre vegetariánov a vegánov.


Čo budeme potrebovať?

 1 porcia

  • 109g čiernej šošovice Beluga
  • 250g uhorka
  • 46g avokádo
  • 1/2ČL olivový olej
  • 1PL čerstvej limetkovej šťavy
  • bobkový list 
  • pár lístkov mäty

Šošovicu uvaríme spolu s bobkovým listom do mäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Uhorku nastrúhame na tenké plátky. Avokádo ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Do misky vložíme šošovicu, uhorku, avokádo, pokvapkáme olejom a limetkovou šťavou, ozdobíme čerstvou mätou a môžeme servírovať. 

1 porcia 511 kcal   Bielkoviny: 28g   Sacharidy: 52,8g   Tuky: 16,5g   Vláknina: 9g