Rýchle cestoviny s cuketou

08.10.2024

Cuketa je zelenina, na ktorú sa čaká týždne, no len čo je dozretá, je jej viac a zrazu človek nevie, čo s ňou. Na cuketu máme chuť vždy, a tak tu mám pre teba chutný a jednoduchý recept. Prečo sú celozrnné cestoviny "zdravšie" ? Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Z pohľadu kalórií si na množstvo treba dávať pozor presne tak ako je to aj pri klasických cestovinách.


Čo budeme potrebovať?

1 porcia

  • 80g celozrnných špaldových špagiet 
  • 150g cuketa
  • 80g paradajky sterilizované lúpané krájané
  • 5ml olivového oleja
  • 20g parmezán
  • 1 strúčik cesnaku
  • trochu soli
  • 1ČL oregana

Špagety uvaríme podľa návodu na obale. V hlbšej panvici zahrejeme olej, pridáme na drobno nasekaný cesnak a oregano a krátko orestujeme. Potom pridáme na kolieska nakrájanú cuketu a opekáme asi 5 minút. 

Pridáme paradajky, soľ a chvíľu prehrejeme. Nakoniec primiešame uverené a scedené cestoviny. Podávame posypané strúhaným parmezánom.

                                                                                     1 porcia / 450 kcal Bielkoviny: 20,5g Sacharidy: 58,3g Tuky: 12,4g Vláknina: 11,5g