Roláda Stracciatella
Stracciatella roláda bez klasickej múky. Vynikajúca tvarohová plnka s tmavou nastrúhanou čokoládou. Vo fit prevedení, bez lepku a s vysokým obsahom bielkovín. Recept, ktorý sa zaradí medzi vaše obľúbené.
Čo budeme potrebovať ?
12 porcií
Na cesto potrebujeme:
- 25g kakao
- 40g xylitol
- 5ks vajcia
- 30g čokoládový proteín
- 40g cícerová múka ( možno nahradiť pohánkovou múkou )
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 100ml vody
Na plnku potrebujeme
- 300g tvaroh nízkotučný jemný
- 200g cream cheese light
- 30g 80% horká čokoláda
- mandľová aróma
- 30g xylitol
- 50g Protein Drink Mix vanilka
- 2ks menší banán
Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme spolu s xylitolom do tuhej peny. Žĺtka vymiešame s vodou múkou, proteínom, kakaom a sódou bikarbónou a vznikne nám stredne husté cesto do ktorého vareškou primiešame sneh z bielkov.
Nadýchané cesto vylejeme na hlbší veľký plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C približne 10 minút. Upečené cesto opatrne strhneme z papiera na pečenie a zrolujeme, aby nám na okrajoch nepopukalo.
Pripravíme krém. V mise zmiešame tvaroh, cream cheese, vanilkový proteín a xylitol, pridáme pár kvapiek mandľovej arómy a nakoniec primiešame na hrubo nastrúhanú čokoládu.
Vychladnutý kakaový korpus natrieme krémom a na okraj naukladáme očistené banány. Zrolujeme a dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny.
1 porcia/100g/2 plátky/ 153kcal Bielkoviny: 12,8g Sacharidy: 11,1g z toho cukry: 5,5g Tuky: 5g Vláknina: 1,6g