Plnené kuracie prsia
Nie nadarmo sa kuracie mäso, prednostne prsia, odporúčajú nielen pri redukcii hmotnosti, ale sú prirodzenou súčasťou zdravého stravovania. Majú vysoký obsah bielkovín a nízky obsah tuku. Ich príprava je rýchla na akýkoľvek spôsob a chuti i deťom, čo je veľká výhoda ak varíte pre celú rodinu.
Čo budeme potrebovať?
1 porcia
- 150g kuracie prsia v surovom stave
- 60g mozzarella light
- 50g rajčina
- 10g maslo
- 1 strúčik cesnaku
- Olivový olej
- Soľ, korenie, mletá červená paprika
- Voda, prípadne vývar
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a urobíme do nich pár hlbších zárezov. Roztopíme maslo, zmiešame so strúčikom pretlačeného cesnaku a touto zmesou potrieme kuracie prsia. Poriadne aj do zárezov. Osolíme, okoreníme, opaprikujeme. Prsia preložíme do pekáčika vystriekaného olivovým olejom a zárezy naplníme na striedačku plátkami mozzarelly a plátkami rajčín. Podlejeme trochou vody alebo vývaru. Dáme do trúby a pečieme pri 200 °C približne 25-30 minút.
Ako prílohu môžeme použiť- tekvicovo/zemiakové pyré, alebo pyré z batátov a zeleru, prípadne klasiku zo zemiakov. No a nezabudnúť na čerstvý šalát, ten by mal tvoriť väčšiu časť ako príloha.
1 porcia bez prílohy / 360 kcal Bielkoviny: 47g Sacharidy: 3g Tuky: 18g