Kokosový nepečený dezert

04.03.2022

Mám rada voňavé suroviny a do tejto kategórie patrí jednoznačne i kokos. Recept na fit kokosový dezertík, nabitý bielkovinami zvládne každá gazdinka. Musí však rátať s časom ktorý koláč potrebuje na stuhnutie. Ideálne nechať cez noc v chladničke. Poďme na to.  


Čo budeme potrebovať ?

12 porcií

  • 150 g ovsených vločiek
  • 200 g datlovej pasty
  • 60 g strúhaného kokosu
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL roztopeného kokosového oleja
  • 350 g nízkotučného roztierateľného tvarohu
  • 350 g nízkotučného gréckeho jogurtu
  • 2 PL medu
  • 4 odmerky Formula 1 smotana/vanilka alebo proteínu s vanilkovou príchuťou
  •  20 g plátkovej želatíny

V mise zmiešame datlovú pastu, ovsené vločky, 30 g kokosu, kokosový olej a kakao. Zmes vtlačíme na spodok tortovej formy (s priemerom približne 25 cm) a necháme stuhnúť v chladničke. Tvaroh, grécky jogurt, proteín, med a zvyšný kokos dôkladne rozmiešame v mise. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a potom do nej primiešame za 2 lyžice tvarohového krému a takto rozmiešanú želatínu potom pridáme do tvarohovej plnky, ktorú poriadne metličkou premiešame. Tekutú tvarohovú plnku nalejeme na kakaový korpus a tortu odložíme na noc do chladničky. Hotovú tortu môžeme poliať roztopenou horkou čokoládou a ozdobiť ovocím.

1 ks/182 kcal   Bielkoviny: 11,7g  Sacharidy: 20,6g  Tuky: 5,7g   Vláknina: 2,5g