Čo budeme potrebovať ?
12 porcií
- 150 g ovsených vločiek
- 200 g datlovej pasty
- 60 g strúhaného kokosu
- 2 PL kakaa
- 2 PL roztopeného kokosového oleja
- 350 g nízkotučného roztierateľného tvarohu
- 350 g nízkotučného gréckeho jogurtu
- 2 PL medu
- 4 odmerky Formula 1 smotana/vanilka alebo proteínu s vanilkovou príchuťou
- 20 g plátkovej želatíny
V mise zmiešame datlovú pastu, ovsené vločky, 30 g kokosu,
kokosový olej a kakao. Zmes vtlačíme na spodok tortovej formy (s
priemerom približne 25 cm) a necháme stuhnúť v chladničke. Tvaroh, grécky jogurt, proteín, med a zvyšný kokos dôkladne rozmiešame v
mise. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a potom do nej primiešame za 2 lyžice
tvarohového krému a takto rozmiešanú želatínu potom pridáme do tvarohovej
plnky, ktorú poriadne metličkou premiešame. Tekutú tvarohovú plnku nalejeme na kakaový
korpus a tortu odložíme na noc do chladničky. Hotovú tortu môžeme poliať roztopenou
horkou čokoládou a ozdobiť ovocím.
1 ks/182 kcal Bielkoviny: 11,7g Sacharidy: 20,6g Tuky: 5,7g Vláknina: 2,5g