Fit slivkový koláč
Fit slivkový koláč s makom. Bezlepkový, bezmliečny s minimom cukru a pritom so skvelou chuťou. Aj pri intoleranciách, či redukcii hmotnosti si môžeme dopriať sladké, ktoré máme radi. Zdravšie verzie koláčov nie sú veda, treba len vyskúšať.
Čo budeme potrebovať ?
20 kusov
Na cesto:
- 80g ovsené vločky bezlepkové
- 80g mandľovej múky alebo mletých mandlí
- 80g ovsená múka
- 3 PL med
- 4 PL kokosový olej
Plnka:
- 4ks vajcia
- 2 PL kokosový cukor
- 70g mak mletý
- 400g slivky
V robote hnetacími metličkami vymiešame múku, ovsené vločky, mleté orechy, med a kokosový olej a miešame, kým nevznikne jednotná sypká zmes. Presypeme do papierom vystlaného plechu ( 20x25 ) a utlačíme. Dáme zapiecť na cca 10 minút pri teplote cca 170 °C.
Slivky umyjeme, prepolíme, odkôstkujeme, nakrájame na štvrtiny a rozložíme na predpečený korpus.
Pripravíme si makovú náplň - bielka vyšľaháme s cukrom ( môžete pridať aj vanilkový cukor, vanilkovú esenciu ) na tuhý sneh. Krátko zašľaháme žĺtka a zľahka ručne primiešame mak . Hmotu rozotrieme na slivky a dáme piecť cca 30 minút pri teplote cca 170°C, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
1 ks/132 kcal Bielkoviny: 4g Sacharidy: 11,7g Tuky: 7,3g Vláknina: 1,8g