Čučoriedková torta
Skvelý fit dezertík. Táto lahodná čoko- ovocná torta poteší nielen svojou chuťou, ale najmä tým, že je zdravá, a to vďaka tomu, že sme pridali zdravé tuky a ubrali cukor, čím sme zlepšili pomer makroživín. Avokádo dezertu dodá vlákninu, pravé kakao zaobstará horčík a my si tak môžeme dezert vychutnať bez výčitiek a s čistým svedomím aj cez deň, či skorý podvečer.
Čo budeme potrebovať ?
Na cesto:
- 150g ovsených vločiek
- 30g lieskových orechov
- 2 PL kokosu
- 3 PL medu
- 1ks stredne veľké jablko
- 1 PL kokosového oleja
- 1 ČL škorice
- 150g čučoriedok ( môžete nahradiť i malinami )
Na plnku:
- 1 zrelé avokádo
- 250g gréckeho jogurtu
- 40g lieskových orechov
- 25g kakaa
- 5 PL medu
- 50g 80% horkej čokolády
- 1PL roztopeného kokosového oleja
Ovsené vločky si spolu s orechami rozmixujeme takmer na múku. Jablko ošúpeme, očistíme a tiež rozmixujeme ( alebo použite jablkové pyré cca 1/4 šálky ). Následne zmiešame spolu s kokosom, škoricou, roztopeným kokosovým olejom a medom. Vzniknuté cesto zatlačíme do menšej tortovej formy na spodok a po okrajoch ( cca 18cm, formu som vytrela trochou kokosového oleja ). Korpus pečieme 10-15 minút na 190 stupňoch do zlatista. Lieskové orechy si zľahka opražíme na suchej panvici do zlatista a následne ich rozmixujeme spolu s ostatnými surovinami na plnku dohladka. Plnku vylejeme na vychladený korpus, ozdobíme ovocím a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny. Na záver môžeme koláč poliať horkou čokoládou ktorú sme roztopili v hrnčeku spolu s kokosovým olejom. Z tejto dávky rozkrájate pekných 12 porcií.
Ako ste si mohli všimnúť tak moja verzia je trochu iná ako v recepte. Nejak som si nedočítala recept až do konca a najskôr poliala čokoládou a až potom som dala ovocie. Horšie sa to krájalo, ale tá chuť .... mmmmmmmmmmm
1 porcia/236 kcal Bielkoviny: 6,1g Sacharidy: 19,8g Tuky: 12,9g Vláknina: 3,9g