Fazuľové blondies
Brownies ako blondies !!! Tento titulok receptu ma zaujal, lebo som nemala šajnu o čom to vôbec je :-) Brownies vraj všetci poznajú, tak si upečte blondies. Ani táto veta mi v hlave nerozsvietila. Tak si to poďme vysvetliť. Brownies sú čoko sušienky a tento výraz je preložený z angličtiny. Logicky budú teda blondies tie isté sušienky, ale bez kakaa. A už sme múdrejší. I napriek tomu recepty na brownies a blondies ktoré som našla nie sú "sušuienkoidné" a ide väčšinou o "mokré" koláče. A taký je konzistentne i tento koláč. Rýchly fitness vegan dezert bez múky a pridaného cukru a s vysokým obsahom vlákniny.
Čo budeme potrebovať ?
4 porcie
- 60g ovsené vločky
- 40g vanilkového proteínu ( ja som použila tento )
- 120ml sójové mlieko nesladené
- 30g proteínové arašidové maslo ( alebo iné orechové maslo )
- 20g čakankový sirup ( alebo med )
- 240g bielych fazulí z plechovky ( čistý podiel )
- 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 100g jablkové pyré
- 15g jahôd ( alebo iného ovocia, či čokolády )
Všetky ingrediencie dáme do misy a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Nalejeme do pripravenej formy ( ja som použila chlebovú ) vystlanej papierom na pečenie. Ozdobíme čerstvým ovocím, alebo čokoládou.
Dáme piecť na 180 °C zhruba 30 minút. Necháme vychladnú a nakrájame.
1 ks/238 kcal Bielkoviny: 12,8g Sacharidy: 27,4g Tuky: 6,2g Vláknina: 11,6g