Brokolica zapekaná so zemiakmi, cuketou a hráškom
Zapekané jedlá sú neodolateľné. Môžete ich jesť na obed či večeru s obľúbeným zeleninovým šalátom. Pripravte si výbornú zapekanú brokolicu so zemiakmi, cuketou a zeleným hráškom.
Čo budeme potrebovať?
5 porcií
- 400g zemiakov uvarených v šupke
- 500g brokolica
- 400g cuketa
- 300ml smotana na varenie 10%
- 2ks vajcia
- 80g parmezán
- 100g sterilizovaný hrášok
- 10g GHEE maslo
- soľ
- čierne mleté korenie
- sušený cesnak
- bylinková soľ
- kúsok masla na vymastenie zapekacej misy
1. Brokolicu rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode asi 5 minút.
2. Cuketu nakrájame na kocky a orestujeme na GHEE masle - osolíme, okoreníme a pridáme i sušený cesnak.
3. Zapekaciu nádobu ( pekáč ) vymastíme kúskom masla.
4. Uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme ( tá kovová okrúhla vec cez ktorú ich pretlačíme sa volá - krájač na zemiaky mriežka ) do vymasteného pekáča. Pridáme brokolicu, ktorú môžeme pokrájať na menšie kusy, orestovanú cuketu a scedený hrášok.
5. V smotane si rozmiešame dve vajíčka a pridáme i lyžičku bylinkovej soli. Rovnomerne zalejeme zeleninu na pekáči a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme 30 minút.
6. Po 30 minútach pečenia zmes posypeme nastrúhaným parmezánom, zvýšime teplotu rúry ba 220°C a pečieme ešte 10 minút. Podávame s porciou obľúbeného zeleninového šalátu.
1 porcia / 380g / 416 kcal Bielkoviny: 15,4g Sacharidy: 29,1g Tuky: 25,3g Vláknina: 7,2g