Bleskový tvarohový koláč bez múky
Rýchly príprava je to, prečo si zvolíte tento recept keď sa Vám nechce piecť ale máte chuť na niečo sladké. Ďalšou výhodou je málo kalórií v jednej porcii a vysoký obsah bielkovín s minimom tuku čo oceníte i pri chudnutí a fit stravovaní. To že skvele chutí ani nemusím písať. Jednoducho ho musíte ochutnať. V recepte nájdete i čakankový sirup, ktorý má vysoký obsah vlákniny. Čakankový sirup obsahuje len 5 % sacharidov (čo je 10 - 15x menej ako obsahuje agávový sirup a javorový sirup). Čakankový sirup možno použiť nielen na sladenie teplých a studených nápojov, dezertov, sušienok, piškót, zmrzlín, palaciniek a jogurtov.
8 porcií
- 500g odtučneného tvarohu
- 2 vajcia
- 40g Zlatého klasu
- 3ks banány
- 2PL citrónovej šťavy
- 150g mrazené lesné ovocie
Na posýpku
- 30g mandľovej múky
- 40g ovsené vločky
- 20g čakankový sirup
Všetky suroviny na cesto zmixujeme ponorným mixérom, nalejem do tortovej formy s priemerom 20cm, posypeme mrazeným lesným ovocím a na to ešte nasypeme posýpku, ktorú sme si pripravili zmiešaním všetkých surovín.
Pečieme v predhriatej rúre 50 minút pri teplote 170°C.
1 ks/155 kcal Bielkoviny:11,3g Sacharidy: 16,4g Tuky: 4,3g Vláknina: 3,2g