Bleskový tvarohovo makový dezert
Nízkotučný tvaroh mám v chladničke snáď stále. Táto surovina je veľmi vďačná nielen čo do výživových vlastností ale i pri príprave rýchlych fit koláčov alebo slaných snackov. Vysoký obsah bielkovín, nízky obsah tuku. Obsah kazeínu v tvarohu tiež stojí za zmienku. Kazeín je bielkovina, ktorá sa vstrebáva postupne, preto máš stálu zásobu bielkovín a aminokyselín, ktoré tvoje telo potrebuje a nevie si ich vytvoriť samé. Obsahuje aj stopové prvky, ako fosfor a vápnik.
Čo budeme potrebovať ?
16 kusov
- 250g nízkotučný tvaroh hrudkovitý
- 50g špaldová múka celozrnná hladká
- 3ks vajce
- 50g mak mletý
- 20g xylitol
- 60g čučoriedky
- 100g jahody
- 56g Vegánsky proteín - vanilková príchuť
Vajíčka vyšľaháme s xylitolom do peny v metličkovom mixéri. Potom varechou postupne zľahka primiešame múku, mak, tvaroh a proteín. Zmes nalejeme do papierom vystlanej formy 20x20cm, ozdobíme ovocím a upečieme v rúre vyhriatej na 170°C, 30 minút.
Môj tip: ovocie môžeš použiť i mrazené - lesné ovocie 150g, nerozmrazuj iba posyp na vrch koláča a upeč.
1 ks/70g/117 kcal Bielkoviny: 9,7g Sacharidy: 6,9g Tuky: 5,4g Vláknina: 1,8g