Okrem tekvíc sú typickou jesennou plodinou jablká. Zelené, červené, tisíce odrôd ... no so spoločnou charakteristikou - voňavé, šťavnaté, plné vitamínov. Využívať sezónne potraviny z domácich zdrojov je ideálny prístup k zdravej a vyváženej strave a jablká rozhodne spadajú do tejto kategórie. Kombinácia medu, jabĺk a škorice rozvonia celý byt...
Dezerty
Je jeseň a na záhrade nájdeme dozrievajúce dobroty - mrkva, jabĺčka - mňam, k tomu voňavá škorica a v kombinácii s tými správnymi ingredienciami vieme vykúzliť zdravú a veľmi chutnú verziu obľúbenej bábovky.
Jabĺčka začínajú pomaly opadávať, čo symbolizuje nadchádzajúcu jeseň. Popadané jablká sú skvelou surovinou nielen na okamžitú konzumáciu, alebo odšťavenie, či presnidávku ale i k príprave chutných jablkových dezertov - vôňa jablka a škorice ma vždy dostane a príjemne zahreje. Je veľa receptov na jablkové dezerty. V kombinácii s tvarohom...
Fit slivkový koláč
Fit slivkový koláč s makom. Bezlepkový, bezmliečny s minimom cukru a pritom so skvelou chuťou. Aj pri intoleranciách, či redukcii hmotnosti si môžeme dopriať sladké, ktoré máme radi. Zdravšie verzie koláčov nie sú veda, treba len vyskúšať.
Rýchly recept na vynikajúce guľky z tvarohu a marhúľ. Marhule obsahujú karotény a antokyanáty, mimoriadne veľa vitamínu B3-niacínu, B9-kyseliny listovej, kyseliny pantoténovej-B5 a vitamínu C, E, K. Ďalej obsahuje celý rad minerálnych látok - draslík, sodík, horčík, fosfor, železo, magnézium, vápnik, zinok, kobalt, selén, fluor, mangán, chróm,...
Tvarohová zebra torta
Ak máte intoleranciu na lepok, obľubujete koláče bez múky, s vysokým obsahom proteínov a malým množstvom cukru, tak túto tvarohovú zebra tortu musíte skúsiť. Príprava je pomerne jednoduchá, trošku sa musíte vyhrať s vrstvením do formy, ale verím, že to hravo zvládnete.
Tvarohová torta s ovocím
Víkendy trávime oddychom, športom, chvíľami s rodinou a priateľmi a spravidla i oslavami sviatkov svojich milovaných a k tomu patrí vždy i dobrá tortička recept na jednu sviežu Vám ponúkam. Nech sa páči, inšpirujte sa priatelia o.i. tento recept mám z časopisu Šarm z roku 2004 a aspoň trošíčka som si ho prispôsobila podľa seba.
Čoko-čerešňová torta
Čerešne síce pochádzajú z Prednej Ázie a juhovýchodnej Európy, ale dnes sú rozšírené na celom svete. Dužina je tvorená viac ako 80% vody, ďalej ovocnými cukrami, čerešne sú významným zdrojom minerálov: horčík, železo, jód, fosfor, zinok, vápnik, draslík a kremík a vitamínov: A, B, C, E a P. Čerešne chránia väzivové tkanivo pred...